Om Petter Northug

FØDT: 6. januar 1986, Mosvik Nord-Trøndelag
FAMILIE: Mor May, far John, bror Thomas og bror Even
SPORT: Langrenn
HØYDE: 185 cm
VEKT: 83 kg
TRENER: Stig Rune Kveen
KLUBB: Strindheim IL
UTMERKELSER: Aftenpostens gullmedalje, Olavstatuetten, Sportsjournalistens statuett, Kongepokal 2011 og 2015

 

Petter og Coop
Petter og Coop inngikk samarbeid i 2013, og siden det har vi hatt gleden av å være på lag med Norges største skikonge. Petters samarbeid med Coop har vært Norges mest omtalte sponsorat, men en ting er sikkert, det har vært et fantastisk samarbeid for begge parter.
Behovet for ny motivasjon og troen på å gå sine egne veier, medførte at Petter trådte ut av landslaget i forberedelsene til sesongen 2013/2014.
«Valget av Coop som samarbeidspartner handler om mer enn økonomi og resultater, det handler om verdier og trygghet» Petter Northug Jr.
-Coop var mitt førsteønske da jeg bestemte meg for å satse på egenhånd. Coop er en solid organisasjon med lange tradisjoner som jeg er stolt over å samarbeide med. I framtida ser jeg for meg å bruke det jeg har lært fra toppidretten til å engasjere meg i talentutvikling, og barne- og ungdomsidrett. Coop satser på disse områdene, og det betyr mye.

Skikongen
I tillegg til hardt arbeid er det Petters evne til nytenkning som har gjort ham til en av verdens beste langrennsløpere. – Jeg har alltid sett på meg selv som en person som tenker nytt. En som ser ting andre ikke ser, og som ser dem først, sier Petter. Han forsøker alltid å ligge et skritt foran de andre når det gjelder kvalitet i treningen og forberedelser til en ny sesong. – Spørsmålet jeg stiller meg, er hva jeg må gjøre for å prestere i de løypene jeg vil møte, og hva som må til for å slå konkurrentene jeg står overfor. Så legger jeg forberedelsen opp etter dette. Da blir det gjerne til at jeg følger 90–95 prosent av treningen fra året før, fordi jeg vet at det fungerer, og prøver ut nye ideer på de 5–10 siste prosentene, sier han.
«Min største motivasjon er følelsen av suksess. Å kjenne mestring og å lykkes, er det som driver meg til stadig å jobbe hardere.»

Sesongen 2014/2015
I sesongen 2014/ 2015 tok Petter 4 VM gull i Falun. 2 individuelle (sprint og 5 mil) og 2 lagseiere (team sprint og stafett 4×10 km). Dermed har Petter VM-gull i alle langrennsøvelser, både individuelt og i lagøvelser.
I Tour de Ski 2014/15 ble Petter nummer to sammenlagt etter at han vant andre etappe og ledet sammenlagt fra da av og helt til siste etappe der han ble forbigått av Martin Johnsrud Sundby.
Petter ble nr. 3 sammenlagt i verdenscupen sesongen 2014/2015, bare slått av Dario Cologna (2) og Martin Johnsrud Sundby (1).

Nå gleder vi oss til en ny sesong med flere magiske øyeblikk i skisporet!