2279015

Verdenscupåpning i Kuusamo

God morgen og god mandag!

I helgen gikk verdenscupåpningen av stabelen i Kuusamo med en mini-tour. Fredag klassisk sprint, lørdag 10 km klassisk og søndag 15 km fri jaktstart.

Foto Terje Pedersen, NTB Scanpix

Foto Terje Pedersen, NTB Scanpix

Foto Modica Nordic Focus

Foto Modica Nordic Focus

Foto NTB Scanpix

Foto NTB Scanpix

Petters resultater fra helgen:

  • Sprint: 3. plass
  • 10 km klassisk: 16. plass
  • 15 km fri jaktstart: 2. plass

Petter gikk først over mål både i kvartfinalen og semifinalen under sprinten. I finalen ble det hardere konkurranse og nordmennene dominerte. Det endte til slutt med 3xnorsk på toppen av pallen. Fantastisk start på helgen og stor stolthet med god Coop-synlighet i løypa og på startnummer :)

10 km klassisk på lørdag gikk tyngre for Petter sin del. Selv sier han at kroppen var tung og føltes litt sliten. Etter gårsdagens sprint er det godt forstålig. Martin dominerte i sporet og gikk inn til beste tid.

Jaktstart og 15 km fri søndag. Petter gikk ut nr. 4 (sammenlagt tid fre+lør). Enda et godt taktisk løp av Petter. Martin får gå alene i front og det ser ikke ut til at noen har interesse av å hente inn det forspranget han har ut fra start. Etter å ha blitt innhentet av en større gruppe bak og ligget på halen av denne gruppen i flere kilometer, manøvrerer han seg fremover i feltet på en glimrende måte. Petter løper i kjent stil på skia opp siste bakken og har god kontroll inn på oppløpet og går til slutt inn til 2. plass i denne mini-touren.

Nå gleder vi oss til verdenscup-sirkuset i Lillehammer neste helg. Her skal det bli storslått stemning på Coop-kollen ute i løypa!

 

 

Malene Rydjord Ausland

Malene Rydjord Ausland