dessert with sweet cream, fresh berries and granola, closeup, horizontal

Petter tipser: Mat før, under og etter renn

Petter Northug går for gull, og han har gulloppskriften klar. Riktig trening og sunt og gjennomtenkt kosthold. – Jeg tenker alltid på å spise slik at kroppen yter sitt beste – både når jeg trener og når jeg konkurrerer. Riktig ernæring gir mer energi under trening, bedrer restitusjonen og gjør hele kroppen generelt mer opplagt.


Gardermoen 8 April 2015 Bilder av Petter Northug JR Her i hans nye løpekolleksjon

For meg er for eksempel en god start på dagen müsli med mye havre og min egen hjemmelagede juice som jeg lager hver dag. Petter Northug gliser i kjent stil og legger til at et sunt kosthold er viktig for alle, uansett hvilke ambisjoner man har i skiløypa. – Det er ingen som kommer langt uten skikkelig drivstoff! Det gjelder både mosjonister og profesjonelle. Tenk på hva du putter i munnen, og sørg for god og riktig ernæring, tilpasset ditt treningsnivå. Spiser du riktig yter du ikke bare best når det gjelder, men kroppen restituerer seg raskere og bedre etter økten.

 
3949189_3

FØR: Når jeg spiser før en økt tenker jeg mer på restitusjonen etter økten, enn selve økten. Før en morgenøkt fungerer det bra med müsli eller brød med syltetøy og et glass ferskpresset juice med frukt og grønnsaker. Jeg passer også på å få i meg ekstra mye væske. Er det varmt, blander jeg inn viktige salter for å sikre bra mineralbalanse i kroppen.

 
UNDER:Jeg spiser lite fast føde under normale økter. Men fyller jevnlig på med væske. Er det varmt eller veldig fuktig, må jeg få i meg salter også. Hvis jeg har spist godt og riktig i forkant av økten, trenger jeg ikke tilførsel av sukker.

 
dreamstime_l_38406141_2

ETTER: Det kan være vanskelig å få i seg nok mat etter harde økter, men jeg anbefaler å velge noe lystbetont, samt få i seg væske. Jeg fyller ganske raskt på etter trening. Her står også brød og kornblandinger sentralt, samt proteiner som fisk, kjøtt, fugl og egg. Hvis jeg skal røpe en hemmelig «ingrediens» i mitt kosthold, må det være ingefær, som jeg bruker i både fast og flytende form. Jeg blander den blant annet i ferskpresset juice som jeg drikker flere ganger daglig.

ingefær2

Petter Northug

Petter Northug