12194886_392606570946353_7395252009075981248_o_3

Full fart mot toppen!

Når dagens langrennsstjerner gir seg, er denne gjengen klar til å ta over. Det er i hvert fall målet til de seks ungdommene i Team Coop Talent!

_6KA7316_2

 

Det går så det suser i skitunnelen i Torsby. Seks jenter og gutter fra Team Coop Talent er på treningssamling og nyter å ha snø under skiene.

– Det å kunne trene på snø er gull verdt for laget. Selv om vi har mange øk- ter på rulleski i løpet av høsten, er det først når vi går på snø at vi virkelig får jobbet med teknikken, sier trener Morten Vingli Odsæter. Han befinner seg midt i skitun- nelen, hvor han observerer og instruerer løperne som dukker opp – runde etter runde. To økter om dagen, seks dager i strekk.  Jeg gir instrukser underveis og filmer også treningsøktene, slik at de lettere kan se hva de må jobbe med for å bli bedre.

Råd til å satse

Team Coop Talent består av seks særdeles talentfulle jenter og gutter i Lilleham- mer Skiklub. De er alle plukket ut til å få sponsormidler fra Coop, slik at de kan satse hundre prosent på langrennssporten.

– Vi føler oss privilegert som får denne muligheten. Alle som driver med lang- renn vet hvor kostbart det er med utstyr, reiser og ikke minst treningssamlinger, som denne vi er på nå, sier Ine Løv- lien. Hun får nikkende støtte av Markus Holm:

– Når økonomien er på plass får vi muligheten til å konsentrere oss om det vi skal; nemlig å bli best mulig på ski.

– Vi studerer jo, også, sier Hilde. – Og dagene hadde jo ikke gått opp hvis vi skulle hatt en jobb i tillegg.

De seks talentene har alle en ett års kontrakt med Team Coop Talent. Kon- trakten innebærer at de får alle trenings- utgifter dekket, sponset utstyr, tilgang på fysioterapeut og ikke minst; fast trener.

– Vi har fått plass på dette laget fordi vi har prestert bra. Men det betyr ikke at vi kan slappe av. Vi må hele tiden stå på og bevise at vi fortjener plassen. Det er mye hardt arbeid, men vi pusher hverandre, slik at alle skal bli bedre, sier Henriette.

Peter og Krister supplerer: – Vi lærer av hverandre og støtter hverandre. For selv om vi er konkurrenter, er det viktig for oss at laget som helhet lykkes!

 

Rekrutter for landslaget

Team Coop Talent har eksistert i tre år. I løpet av disse årene har fem løpere gått videre til private lag, og tre løpere; Barbro Kvåle, Martin Nyenget og Håvard Solås Taugbøl har fått plass på rekruttlandsla- get.

– Det er ingen tvil om at Team Coop Talent er med på å sikre god rekrutte- ring i norsk langrenn. Vi ønsker å skape landslagsløpere, og det klarer vi. Men én ting er sikkert: Vi kunne ikke ha gjort det uten støtte fra Coop, sier trener Morten Vingli Odsæter.

 

Tekst: Tine Flinder Nyquist

 

Malene Rydjord Ausland

Malene Rydjord Ausland